Orascom Development: Kredit od 125 miliona franaka za investicije

Bez autora
Jan 19 2012

Orascom Development holding ugovorio je kreditne aranžmane u ukupnom iznosu od 125 mijliona švajcarskih franaka koji će im omogućiti da finansiraju aktivnosti u ovoj godini. Ukoliko bude neophodno većinski akcionar Samih Sawiris će obezbijediti finansiranje investicionog programa za 2013. godinu dodatnom podrškom. Orascom Development će 30. marta ove godine obavijestiti javnost o rezultatima poslovanja u protekloj godini i obezbijediti pregled planiranih aktivnosti za ovu poslovnu godinu. Članica grupe, Luštica Development će informisati o sljedećim koracima u implementaciji projekta Luštica Bay na konferenciji za novinare koju najavljuju u sljedećem mjesecu. Luštica Development AD osnovana je 2008. godine. Preduzeće je „joint venture“ između švajcarskog Orascom Development sa 90 odsto i Vlade Crne Gore sa 10 procenata. Ukupna vrijednost projekta u zalivu Trašte je procijenjena na više od milijardu eura.

Orascom Development: Kredit od 125 miliona franaka za investicijeOrascom Development holding  ugovorio je kreditne aranžmane u ukupnom iznosu od 125 mijliona švajcarskih franaka koji će im omogućiti da finansiraju aktivnosti u ovoj godini, saopštili su iz predstavništva ove kompanije u Podgorici.

- Ukoliko bude neophodno većinski akcionar Samih Sawiris će obezbijediti finansiranje investicionog programa za 2013. godinu  dodatnom podrškom – navodi se u saopštenju.

Iz te kompanije poručuju da će Orascom Development 30. marta ove godine obavijestiti javnost o rezultatima poslovanja u protekloj godini i obezbijediti pregled planiranih aktivnosti za ovu poslovnu godinu. Članica grupe, Luštica Development će informisati o  sljedećim koracima u implementaciji projekta Luštica Bay na konferenciji za novinare koju najavljuju  u sljedećem mjesecu.

Luštica Development AD osnovana je 2008. godine. Preduzeće je „joint venture“ između švajcarskog Orascom Development sa 90 odsto i Vlade Crne Gore sa 10 procenata. Ukupna vrijednost projekta u zalivu Trašte je procijenjena na više od milijardu eura. Švajcarski Orascom Development je vodeći konstruktor potpuno integrisanih gradova koji se sastoje od hotela, vila i apartmana, objekata za odmor i opuštanje kao što su golf tereni, marine i prateća infrastruktura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik